Home

travel

photos

volcanoes

Fra Krakatoa til Bali

- Java's vulkaner: studierejse -


Dato / Pris:
 

Se på www.volcanodiscovery.com

Active volcanoes

: Krakatoa
: Gede
: Papandayan
: Merapi
: Bromo
: Semeru
: Ijen


Introduktion:

I samarbejde med det vulkanologiske forskningscenter i Indonesien, vulkanolog og rejseleder Tom Pfeiffer tilbyder denne rejse til Javas vulkaner i Indonesien. Indonesien har det største antal virksomme vulkaner i verden, bland andet Krakatoa, som blev verdenskendt i 1883, idet den eksploderede med et kæmpemæsigt brag, der kunne høres i 5000 km (!) afstand.
På denne to ugers eventyrrejse krydser vi Java fra vest til øst, også til bens. Hovedformålet er at besøge nogle af verdens mest interessante vulkaner: Krakatoa, Gede, Papandayan, Merapi, Tengger kaldera, Bromo, Semeru og Ijen. Ud over vulkaner og spændende geologiske fænomener er hovedformålet ved rejsen at udforske og forstå nogle af Javas mest fascinerende landskaber, og at møde øens venlige, og farverige mennesker og kulturer. Sidst kommer, ikke at glemme, eventyrlige campingpladser,- en på en tropisk strand, en anden på skåningen af en virksom vulkan,- såvel som vi skal nyde Javas dejlige kulinariske traditioner.


Tour program:

Tour itinerary
Turens forløb (klick til at se det forstørret) - kortet sat op med hjælp af Voyager Map Server featuring Face of the Earth (TM)


 

Dag 1
Ankomst til Jakarta og transport fra lufthavnen til et hotel i den livelige centrale bydel i Jakarta, hvor vi vil være ventet med en velkomstdrink. Om aftenen mødes vi alle sammen på en lokal restaurant, hvor vi holder et fælles informationsmøde og gennemgår rejsens program.

(Inkluderet: transport fra lufthavnen til hotel, velkomstdrink og dinner, turistklassehotel med privat bad og toilet).

Dag 2
Med en minibus kører vi fra Jakarta til Carita-beach, som ligger på vestkysten af Java, lige overfor den berømte vulkanø Krakatoa (ca. 3-5 timers kørsel). Frokosten indtages på en typisk restaurant på vejen.
Mens rejselederen og den lokale guide organiserer en frivilligt spadseretur til den lokale markedsplads, har de a
ndre mulighed for at slappe af på hotellet eller på stranden. Senere arrangerer vi en kort køretur til den nærliggende vulkanologiske institut, der holder øje med Krakatoa.

(Inkluderet: morgenmad, transport fra Jakarta til Carita-beach, frokost, turisthotel med privat bad og toilet, middag).

Dag 3
Om morgenen, efter at have deponeret det meste at vores bagage på vores hotel, forlader vi Carita med en privat båd for at sejle til vulkanøen Krakatoa, hvis vejrforholdenerne tillader det. Efter ca. 3 timer sejlads ankommer vi til resterne af de bortsprængte lavaklipper, som blev tilbage efter den voldsomme eksplosion i 1883.

Ind i midten af den sammensunkne vulkan ser vi den nye vulkan: Anak Krakatoa ("Krakatoas søn"), der dukkede op i havet i 1929. Hvis vulkanen tillader det, kan vi gå i land på øen og overnatte der i campingtelte.*Frokost på stranden, derefter er der god tid til at svømme og udforskne de størknede lavastrømme, løse askelag på markerne, iblandet vulkanske stenblokke og  bomber, såvel som beundringen af floraen og faunaen på det yngste land i Sydøstasien.Varme boblende undervandskilder ved stranden minder os om, at vi befinder os på en levende vulkan. Hvis det er muligt, bestiger vi toppen af Anak Krakatoa og kigger ind i selve krateret. Om aftenen serveres dejlig indonesisk mad på stranden.

*Hvis det
te ikke kan lade sig gøre, vil vi overnatte på en af de omkringliggende øer fra øgruppen. Derfra vil man også kunne observere vulkanens aktivitet.

(Inkluderet: morgenmad, bådtur, frokost, middag, campingsudstyr).

Dag 4
Efter morgenmaden på stranden og måske en svømmetur gør vi klar til at forlade Anak Krakatoa. Inden afrejsen, gør vi et stop ved et korallrev i udkanten af øgruppen for derefter at sejle tilbage til Carita til vores hotel for at spise frokost. Resten af dagen er fri.

(Inkluderet: morgenmad, snorklingsudstyr, frokost, middag, hotel som dag 2).

Dag 5
Efter en tidlig morgenmad forlader vi Carita med vores minibus og begynder den 300 km lange rute, der går igennem Java, og vi ankommer til den forhenværende  hovedstad Bandung sidst på eftermiddagen. Frokostpause på vejen. Ophold i Bandung i et godt turisthotel, og ved hotellets swimmingpool vil vi nyde den lange afslutningen af den lange dagsrejse.  

(Inkluderet: morgenmad, transport, frokost, middag, hotelovernatning i Bandung).

Dag 6
Om morgenen besøger vi det verdensberømte geologiske museum i Bandung, grundlagt af hollændere og en af Asiens største og som samtidig er Indonesiens vigtigste vulkanologiske forskningscenter, hvorfra man holder alle landets vulkaner under opsyn.
Derefter forlader vi Bandung med vores bus for at køre på en dagsudflugt til vulkanen Papandayan, beliggende 100 km syd for Bandung. Frokost indtages ved vejen i en lokal restaurant. Papandayan vulkanen har haft et spektakulært udbrud i 2001, hvor store arealer blev lagt øde i månelignende landskaber med aske og andre vulkanske udbrudsprodukter: rygende kratere, farverige søer, revner og sprækker, hvorfra det damper og ryger stærkt fra jorden, masser af gule svovlaflejringer, knækkede træer, boblende mudderpotter...
Sidst på eftermiddagen returnerer vi til vores hotel i Bandung.

(Inkluderet: morgenmad, entree til museum, transport, frokost, entree til parken, hotelovernatning; ikke inkluderet: middag).

Dag 7
Efter en tidlig morgenmad forlader vi Bandung med tog på business klasse til en af Javas mest eksotiske steder: Yogyakarta. Denne togrejse er en fantastisk oplevelske med skønne landskaber såsom rismarker og rygende vulkaner i baggrunden. Mulighed for at få frokost serveret fra togspersonalet.
Efter den ca. 8 timer lange køretur ankommer vi til Yogya, berømt for sine rigshaws
, som vil bringe os fra banegården til vores dejlige hotel. Resten af dagen og om aftenen er til egen disposition.

(Inkluderet: morgenmad, tog på businessklasse, transport til et godt hotel på Yogya, fælles middag; ikke inkluderet: frokost).

Dag 8
Efter morgenmaden på hotel skal vi på en formiddagsrundtur i Yogya med besøg i Sultanens palads, den gamle by, det berømte fuglemarked, vandkastellet, byens mange farverige markedspladser og med mulighed for at handle og købe forskellige slags lokale håndværk såsom batik, sølv eller håndudskåret træfigurer.

(Inkluderet: morgenmad, byudflugt, entree til sultanspaladsen, middag om aftenen, hotelovernatning; ikke inkluderet: frokost).

Day 9
Omkring kl. 11 forlader vi byen, kun med lidt bagage (resten kan blive i hotellet) for en nat, først til det verdensberømte buddisttempel Borobodur, som er det største i hele Asien. Det blev bygget i årene 750-850 e.Kr., og begravet under vulkanske mudderstrømme fra Merapivulkanen omkring 1000 e.Kr. og igen udgravet i 1815. Det betragtes i dag som et af Asiens største arkeologiske monumenter.
Om aftenen bringer minibussen os til landsbyen i 100 meters højde på skåningen af vulkanen Merapi. Her overnatter vi i et charmerende vandrehjem.

(Inkluderet: morgenmad, frokost, udflugt til Borobodur, entree og guide til tempel, transport til Merapi, middag, entre til Merapi parken, overnatning i vandrehjem med adgang til bad og toilet)

Dag 10
Vi står op ud på natten for at vandre sammen med en lokal vulkanguide, ca. 500 m op ad Merapis sydflanke. At se denne rygende vulkan i den farverige solopgang  bliver sikkert en af rejsens højdepunkter!
På vejen tilbage til landsbyen er der mulighed for at studere de seneste vulkanske udbrudsprodukter fra Merapis voldsomme udbrud 1994 og 2001. Når vi kommer tilbage til landsbyen indtager vi et tiltrængt og veltillavet godt morgenmad i skyggen af en bambushytte og med udsigt til Merapi vulkanen.
Vi forventer at være tilbage i vandrehjemmt omkring kl. 11 om formiddagen. Efter en god pause kører vil tilbage mod Yogya, men på vejen spiser vi frokost på en hyggelig familierestaurant ved siden af det største hindutempel, nemlig Prambanan, som vi besøger i en halv times tid. Vi forventer at være tilbage i Yogya tidligt om aftenen.

(Inkluderet: morgenmad, frokost, udflugt med vulkanologisk ekspertguide, bustransport, entreer til Prambanan templet; ikke inkluderet: dinner).

---------------------------------
Bemærk: Udflugten kan kun gennemføres, hvis de lokale myndigheder, som holder Merapi under opsyn, tillader det.
---------------------------------

Dag 11
Efter mogenmaden kører vi til lufthavnen i Yogya for at flyve til Surabaya på Øst-Java, hvor en bus venter os i lufthavnen og kører os op til en af de højest beliggende landsbyer på Java (ca. 2200 m over havets overflade) på skråningen af den store Tengger vulkanen, hvorfra udsigten over store dele af Java er ubeskrivelig.

(Inkluderet: morgenmad, transport til lufthavnen, indenrigsflybillet, lufthavnsafgiter, bustransport, frokost, middag på hotellet, overnatning på et dejligt hotel).

Dag 12
Denne dag skal vi atter stå op ud på natten og efter at have fået en varm kop kaffe eller te, starter vi til et verdens mest berømte udflugtsmål nær det højeste punkt ved den store kraterkant. Den tidlige morgenudsigt fra kraterranden med forskellige vulkankegle i kraterbunden, inklusive Bromo, og den høje vulkan Semeru i baggrunden, som begge konstant ryger, er enormt storslået. Spillet af lys og skygge med solopgangen giver de mest fantastiske farvenuancer, som om det var en teaterscene.
Efter vi har spist vores medbragte morgenmadspakker kan vi vælge om vi enten spadserer ned ad og langs den store kraterrand, eller vi kører med bussen (begge muligheder tager ca. to timer) til en landsby, hvor vi indkvarteres på et simpelt, men rent og venligt hotel med bad og toilet til værelserne. Hotellet ligger med en fantastisk imponerende udsigt over det store vulkankrater.

Efter frokosten er resten af dagen fri. For dem der vil det, arrangerer vi en ekstra udflugt om eftermiddagen til den rygende Bromo vulkan. 

(Inkluderet: varm te/ kaffee, morgenmadspakke, transport med bussen, entree til nationalparken, frokost, middag, hotelovernatning).

Dag 13
Efter morgenmaden fortsætter vi vores spændende rejse med at krydse den kæmpemæsige kraterbund indtil vi ankommer til en lille bjergelandsby ved foden af Javas højeste og en af de mest aktive vulkaner, Semeru.
For at nå frem til landsbyen kan vi dele os således, at der er både en gruppe for dem der vil vandre et stykke (ca. 3 timer), og til dem der, foretrækker at køre i jeeps. Efter frokost på en lokal restaurant, fortsætter vi langsomt gennem nationalparken og besøger den lokale observationsstation af Semeru vulkanen.
Vi kører videre til et udsigtspunkt i ca. 1000 meters højde op på Semerus flanke, hvorfra den smukke virksomme vulkankegle kan betragtes i sikker afstand. Vi håber på at se megen vulkansk aktivitet, mens vores lokale medarbejdere tilbereder aftensmaden over den åbne ild. Vi overnatter i medbragt telte.

(Inkluderet: morgenmad, jeep-og bustransport, frokost, middag, teltovernatning).

Dag 14
Efter en dejlig morgenmad, besøger vi et lokale marked i en nærliggende landsby. Derefter fortsætter vi vores rejse igennem de vidunderlige landskaber af Java indtil vi når Ijen plateauet, hvor vi overnatter i midten af kraterbunden og samtidig i midten af nogle af Asiens mest berømte kaffeeplantager på et komfortabelt og charmerende hotel, bygget for ca. 100 år siden og so dengang var kolonialherrernes hovedkvarter. Før middag i den gamle kolonialstilagtig middagslokale, kan man få sig et varmt bad i en naturlig varm kilde med helbredende virkninger. Efter middag får vi en kort gennemgang til den følgende udflugt til Ijen vulkanen og hører  om dens vulkanologiske historie.

(Inkluderet: morgenmad, bustransport, frokost, middag, entree til Ijen parken, besøg af  kilden, hotelovernatning).

---------------------------------
Bemærk: Her kan købes den ægte Java kaffe...
---------------------------------

Day 15
Meget tidligt om morgenen, før solopgangen, kører vi en kort vej for at starte op til det virksomme og meget skønne vulkankrater Kawah Ijen (ca. 1.5 times vandring, ca. 500 opad). Den er berømt for dens tyrkisblå sø, hvilken er den mest svovlsure i verden. Vulkanens mange kraftige gas-udsivninger på kraterbunden er så varme, at svovlet kommer ud i gasform, kondenseres og danner små bække af flydende svovl, der ligner gul eller rød sæbe. Stedet er også berygtet for den enormt tunge arbejdsbyrde, som indonesierne her udfører ved at slæbe store svovlblokke hele vejen op fra kraterbunden til kraterkanten og derefter helen vejen ned til ventende lastbiler ved vulkanens fod.
Gas-masker er påtvunget, hvis man vil være med på besøget af krateret.
Efter dette indtryksrige vulkanbesøg må vi desværre forlade Ijen Plateauet og kører til Javas østkyst. Her holder vi frokostpause i en dejlig restaurant, hvor vi nyder mad og udsigten over Bali-Strædet og den nærliggende naboø fra restaurantens terasse beliggende lige oven for stranden.
Herefter kører vi i bussen ned til færgen, krydser Bali-Strædet på ca. en timers sejllads og på ca. to timers kørsel når vi frem til Nord-Balis paradisiske strand Lovina Beach. Dagen slutter måske med en dejlig svømmetur i hotellets swimmingpool eller i havet, og som et højdepunkt på vores rejse, mødes vi senere til en afskedsmiddag på en dejlig strandrestaurant.

(Inkluderet: morgenmad, bustransport, entree til Ijen vulkanen, lokalguide, gasmasker, færgebillet til Bali, frokost, middad, en hotelovernatning i godt strandhotel).

Day 16
Vores rejse ender på Bali. For nogle begynder her et privat forlængingsprogram, og for de andre begynder hjemrejsen med bustransfer til lufthavnen i Denpasar.

(Inkluderet: morgenmad, bustransport til lufthavnen, indenrigsflybillet til Jakarta; ikke inkluderet: frokost, middag og andre arrangementer på denne dag).

---------------------------------
*Note: Hvis man vælger at forlængre sin ophold i Indonesien, er transporten til lufthavnen og alle andre udgifter på egen regning.
---------------------------------

 

TOP OF PAGE


Pris: se på www.volcanodiscovery.com

 

Inkluderet:  

- 14 overnatninger ifølge programmet
- Morgenmad, de fleste frokost og middag inklusive vand og softdrinks
- Alt transport (bus, taxa, tog, fly etc.) ifølge programmet
- Indenrigsflyvninger fra Yogya til Surabaya og tilslutningsfly fra Denpasar til Jakarta 
- Entrer til parker, vulkaner, museer etc. som beskrevet i programmet
- Lokale guider, kokke, chauffører, etc. og drikkepenge
- Informationsmateriale
- Dansk-engelsk-tysk talende vulkanolog Dr. Tom Pfeiffer som rejseleder

Ikke inkluderet:

- Rejsen til og fra Indonesien
- Indonesisk Visum (for eksempel et 30-dags turist visum koster ved ankomst koster 25 USD)
- Lufthavnstax for international flyvning og for indenrigsflyvning fra Denpasar (betales ved check-in, koster henholdsvis ca. 10 og 5 USD)
- Personlig rejse- og syeforsikging

---------------------------------
Eneværelse:

Eneværelse koster 300 EUR ekstra.

 

Individuelle arrangementer:

For interesterede enkeltrejsende eller komplette grupper kan vi arrangerer lignende rejseprogrammer a la carte.

Andre informationer:

Kondition m.m.:
Der kræves almindelig god kondition til at kunne deltage på alle vandreture, som stå i programmet. På de fleste ekskursioner er der desuden mulighed for en del af gruppen til at vælge alternativ transport ved at benytte minibus eller jeeps.

 

TOP OF PAGE


Information / Booking / Kontakt:

Hvis de er interesseret i programmet eller gerne vil booke rejsen, bedes De kontakte os på www.volcanodiscovery.com.