Home

travel

photos

volcanoes

Italiens Vulkaner - den Store Tur

- Vesuv, Napoli, Pompei, Herculaneum, Campi Flegrei, Stromboli, Vulcano, Lipari, Etna, Taormina -
studierejse i Syditalien


Afgang/ pris:

Se på www.volcanodiscovery.com

Stromboli in eruption during the last tour

Højdepunkter:

Vesuv - Campi Flegrei - Stromboli - Vulcano - Lipari - Etna vulkaner
-
Napoli - Pompeii - Herculaneum - Taormina
-
Strandhoteller
-
Dejlig italiensk mad
-
Kompetent vulkanolog som rejseleder


Introduktion:

Den "Store Tur" er en slags efterligning af rejsen til Italien, som tilhørte det 18. og 19. århundredes dannede uddannelse. I løbet af det 18. og 19. århundrede var der en stærk interesse for både naturvidenskab og kultur fra alle. Rejsen gik fra Firenze via Rom og til Napoli og Sicilien og inkluderede vulkanbesøg. En af de mest fascinerende vulkaner i Italien var Vesuv, en "elegant vulkan", som faktisk var Europas mest virksomme indtil 1944, hvorefter den nu er en af de mest farlige vulkaner, fordi næste udbrud bliver voldsomt, når den begynder sin næste udbrudscyklus igen. Disse naturens fantastiske overraskelser - har vakt manges interesser, og det er også en af grundene til, at mange som turister nu ønsker at besøge områderne med de vulkanske fænomener og få forklaret hvorfor.
På denne eksklusive rejse med 4 - 8 deltagere forventes det fra gæsternes side, at man er interesseret i disse "naturens vidundere", som er både ødelæggende, men ligeså skabende.
På rejsen lægges hovedvægt på de kulturelle hovedpunkter i Syditalien - Napoli - Pompeji - Herculaneum - såvel som Taormina. Hver vulkan er en hovedhjørnesten. Rejsen begynder i Napoli, med et besøg på Vesuv og slutter i Catania efter et 3 - dages besøg på Etna. Hotellerne er charmerende og venlige, og turen ledes og guides af den absolut bedste vulkanologiske guide, der kan findes oberhovedet, Tom Pfeiffer, der arbejder og har kontakt til Vulkanobservatoriet i Napoli. Doktor Pfeiffers kendskab til vulkaner er specielt kendt fra Etna, Stromboli og andre vulkaner i artikler dels i "Naturens Verden", februar 2000, Spektrum, Maj 2001, Amerikansk Forskning, April 2002, og hans deltagelse i filmen på Discovery Channel: Myterne om det sunkne Atlantis", år 2001.

"Jeg som vulkanentusiast og forfatte kan absolut anbefale Dr. Tom Pfeiffer på absolut bedste måde". - Henning Andersen,  www.vulkaneksperten.dk
 

Etna in eruption in Oct. 2002 On the crater of Vulcano volcano (Eolian Islands)

Program:

Dag 1:
Efter ankomst til Napoli transport til et liller og venligt hotel med en dejlig tagterrasse,  i centrum af den livlige og farverige by. Efter velkomstdrink kan resten af dagen bruges til en spadseretur i byen. Om aftenen spiser vi middag på en typisk napolitansk trattoria-restaurant.

(Inkluderet: bus - transport til hotel - velkomstdrink - middag med drikkevarer - hotelovernatning i et godt hotel med bad og toilet.)

Dag 2:
Besøg på Vesuv med bus og spadseretur 20 minutter til kraterranden på toppen, hvis sidste udbrud var i 1944. Efter den tid på toppen, hvor vi vil nyde udsigten over napolibugten, kører vi ned til det gamle "Vulkanobservatorium", hvorefter vi forsætter nedad mod Hercaulaneum, byen, der sammen med Pompeji blev begravet af dels mudderlaviner, "Lahars" og "Glødende askelaviner" - eller såkaldte pyroklastiske askeskyer i det store udbrud i år 79. Efter en frokost, kan vi nyde de arkæologiske udgravninger i de udgravede byer. I selve Napoli er Nationalmuseet åbent med de fornemste fund, og et besøg kan arrangeres, men dette museum er kun åbent om formiddagen....Om aftenen skal vi nyde en dejlig napolitansk middag, en pizza, som iøvrigt stammer herfra, ved havnemolen i nærheden af det gamle Casten del Òvo fra 100-tallet.

(Inkluderet: morgenmad - bustransport entre til Vesuv og Herculaneum - middag med drikkevarer - hotelovernatning som dagen før.)

Dag 3:
Denne dag er afsat til besøg ved det andet store aktive vulkanske område vest for Napoli: Campi Flegrei", hvilket betyder "De brændende marker"(gammelt græsk navn). Dagsudflugten indledes med et besøg i fiskerbyen Pozzuoli, hvor man ved havnemolen, den gamle tempellignende torveplads "Serapeum" kan se mærker af skiftende vandstanshøjder med muslingeskaller på søjlerne. Her lige under har magma på skift bevæget sig op og ned, og iøvrigt wer Pozzuoli kendt fra Bibelen, hvor apostlen Paulus gik i land, og italiens berømteste filmstjerne Sofia Loren er født og opvokset her. På vej ud af byen passerer vi amfiteatret, hvor kristne blev ædt af sultne løver, Solafatarakrateret med de mange fumaroler;d.v.s. rygende og boblende mudderpotter. Vi betragter vulkanen Monte Nuovo, d.v.s. det nye bjerg - dannet i 1538, og de undersøiske ruiner af en romersk by plus Misenum, hvor i sin tid Plinius den Ældre sejlede ud under Vesuvs udbrud i år 79 e. Kr.f. Vi spiser middag på en lokal fiskerrestaurant, inden vi kører tilbage til Napoli.

(Inkluderet: morgenmad - bustransport - entre til Solfatarakrateret - arkæologiske områder ved Pozzuoli - middag med drikkevarer - hotelovernatning som dagen før.)

Dag 4:
Vores sidste dag i Napoli vil vi benytte til et besøg i den verdensberømte by Pompeji(på dansk), som den vulkanske aske har dækket ca. 2000 år. Et fantastisk indtryk er det at gå rundt i denne by, omtalt i så enormt mange bøger, og dog er det direkte indtryk så fantastisk. Der kan foretages en eftermiddagstur op til udsigtsplateauet bag Napoli med en flot udsig til Vesuv og over bugten....Vi vil nyde udsejlingen fra Napolis havn mod Vesuv og den klassiske udsigt over bugten til Capri - Pozzuoli og Misenum.

(Included: morgenmad -bustransport - togtransport - entreer til Pompeji - og St. Elmo Castel, middag med drikkevarer - og overnatning i dobbeltcabine med bad på færgen).

Dag 5:
Vi ankommer til Stromboli tidligt, hvor mange af os vil være vågne, for at betragte dette naturlige fyrtårn ,"Det Tyrrenske Havs Fyrtårn", som allerede romerne navngav øen på grund af den livlige vulkanske virksomhed. Vi spiser morgenmad i et strandcafe for derefter at begive os til vort nærliggende hotel, hvorefter vi har fri resten af denne dag. Til eventuel udforskning af den hyggelige lille by. Stromboli blev verdensberømt i 1949, da ingrid Bergmann, den svenske skuespillerinde indspillede filmen "Stromboli", og hendes hus kan stadig ses midt i byen, hvor hun boede under optagelserne...
Efter solnedgang venter en båd os for at sejle os til "Ildvejen" eller på italiensk "Sciara del Fuoco", på nordsiden af øen, Her kan vi fra båden med ca. 20 minutters mellerum se de høje lavafontæner, der sprøjter op som ild i nattens mørke og glødende stenblokke trille 700 meter ned ad "Ildvejen". Denne skråning er nærmest en kløft , som går fra den lave krateråbning i vulkanens top, 926 meter over havets overflade, og ned til havets overflade. Et fantastisk og uforglemmeligt skue...

(Inkluderet: morgenmad - bustransport - natudflugt med båd - middag med drikkevarer - overnatning i dobbeltværelser i et turistklassehotel ved stranden).

Dag 6:
I løbet af dagen tager vi med en lille båd på en tre timers tur rundt om øen inklusiv en kort landgang i byen Ginostra på den anden side af vulkanøen, hvor en svømmetur i det krystalklare vand vil gøre godt - i nærheden af den stejle klippeø Strombolicchi, en gammel nederoderet vulkansk klippekerne, der rejser sig som et stejlt Middelaldercastel 50 meter højt over havet. I den sene eftermiddag, starter vi på en udflugt, som i løbet af natten, hvis vejr og luner vil, vil bringe os til toppen af vulkanen. Ca. 900 meters bestigning - en ekskursion på 5 - 6 timer i alt, hvor opstigningen tager ca. 3 timer omtrent - en fantastisk udsigt fra 400 meters højde først ned over de aktive kratere  - og siden hen på vej ned snupper vi en pizza på vejen fra nordøstssiden, hvor kraterne kan beses. Et velfortjent hvil er bagefter at foretrække.

(Inkluderet: morgenmad - bådrundtur omkring Stromboli - middag med drikkevarer - natudflugt - overnatning som dagen før).

Dag 7:
Denne dag på Stromboli kan bruges til en geologisk forskningstur, eller man kan selv gå rundt. Om aftenen afholdes en afskedsmiddag på denne ø på en lokal restaurant eller privat hus, hvor en af Toms venner vil servere en elegant middag...

(Inkluderet:  morgenmad - middag med drikkevarer - overnatning som dagen før).

Dag 8:
Efter morgenmaden sejler vi til øen Vulcano, hvor vi tilbringer det meste af dagen på den vidunderlige sorte lavastrand, besøg i mudderbadet, de varme kilder i strandkanten, eller måske en sejltur rundt om øen. For at nyde solnedgangen i det rigtige perspektiv, bestiger vi vulkanens rygende 400 meter høje top(ca. 1 timers gang). Denne vulkan er navnefader til alle andre artsfæller: nemlig vulkanerne fra dette ord:  vulcano. Middag på en god lokal restaurant. Komfortabelt strandhotel på Vulcano.

(Inkluderet: morgenmad - bus-og færgetransport - fri entre til Vulcano - de varme kilder - bådrundtur om øen - middag med drikkevarer - overnatning i dobbeltværelse i godt turisthotel).

Dag 9:
I dag tager vi på en heldagstur til den nærliggende ø Lipari. Vi tager på en 4 timers spadseretur til den historisk aktive vulkan, besøger verdens største pimpstensbrud, og en fantastisk lavastrøm - bestående af obsidianglas. Middag på et hotel ved stranden af Vulcano.

(Inkluderet: morgenmad - bustransport - bådtransport - udflugt til Lipari - entre til museet - middag med drikkevarer - hotelovernatning som dagen før).

Dag 10:
En hydrofilspeedbåd bringer os til Milazzo på Siciliens nordkyst, hvorfra vi med bus kører til vulkanen Etna, hvor vi indkvarteres på et hotel i 1900 meters højde. Vi spiser en dejlig frokost, hvorefter vi foretager - hvis tiden tillader det - en 2 - 3 timers spadseretur på Etnas vulkanflanke.

(Inkluderet: morgenmad - bådtur - bustransport - frokost og middag med drikkevarer, overnatning i dobbeltværelser i godt turisthotel).

Dag 11:
Efter en afslappende og stor morgenmad, vil vi forberede en lang vandring op mod Etnas kratere (hvis vulkanaktiviteten og vejforhold tillader det), først 1000 meters kørsel ved jeep, forbi Etnas sidekratere - "såkaldte Etnaunger". På vejen vil vi se de vulkanske fænomeners landskaber, som dannedes efter de seneste udbrud for år tilbage. Forhåbentlig efter at have set meget lava, er det blevet solnedgang, og efter vulkanens humør, vil vi returnere til en dejlig tre retters middagsmenu på Etna-hotellet.

(Inkluderet: morgenmad - transport - svævebane - jeeps med lokalguide - frokostpakker  - og middag på hotellet - hotelovernatning som dagen før).

Dag 12:
I dag kører vi om på vulkanens nordflanke og beser et lidt anderledes landskab, og første besøgstop bliver i en stor grottefordybning og  - beser vi lavaen fra 2002 - inden vi begiver os på en 400 meters bestigning - omtrent 3 - 4 timers vandring i alt, til en sprækkezone i Etnas nordflanke, hvor et sdpalteudbrud begyndte i år 2002. Om aftenen vil vi besøge en lokal restaurant i byen Nicolosi ved foden af bjerget, inden vi kører tilbage til vores Etna hotel.

(Inkluderet: morgenmad - transport - udflugt på Etna - frokost og middag med drikkevarer og overnatning som dagen før).

Dag 13:
Vi kører en charmerende tur på Etnas nordøstflanke igennem de charmerende byer Linguaglossa til Alcantaradalen - en dyb grotte i Basaltlavaen med søjleformationer, og hvor man kan bade i det dejlige rene og kolde vand...Herfter går turen til Taormina og Naxos, hvor vi skal bo den sidste nat på stranden ved foden af Taormina og Etna. Taormina er Italiens berømteste ferieby fra Romertiden, hvor vi ser det gamle Græske teater. Endelig skal vi nyde den berømte udsigt fra Domkirkepladsen ud over havet og op mod Etna. Middag på en lokal resturant, inden vi returnerer til vores hotel på stranden i Naxos.

(Inkluderet: morgenmad - bustransport - entre til alcantaradalen - entre til det græske teater i Taormina - frokost - middag med drikkevarer - hotelovernatning i dobbeltværelser i turisthotel).

Dag 14:
Afgang fra Etna mod Catanias lufthavn Fontana Rossa, hvorfra flyforbindelserne afgår til andre indenrigslufthavne som Napoli Rom, Milano, til bangeården eller måske til ekstra ophold i Taormina vil blive arrangeret.

(Inkluderet: morgenmad - transport med bus til Catanias lufthavn - togstationer eller busholdepladser).

--------------------

Nota:
I tilfælde af ekstra virksomhed i nogle af vulkanerne - Etna den mest sandsynlige - kan vi blive nød til at ændre programmet. Eventuelt også på grund af vejrforhold. I sådanne tilfælde kan det blive nødvendigt at ændre programmet. Ikke destomindre med 3 døgns ophold på Etna vil vi i sådanne tilfælde bese de aktive områder på sikker afstand.

 

Snow-covered Etna volcano Looking into one of Etna's summit craters Etna in eruption

Afgange: www.volcanodiscovery.com

 

Individuelle arrangementer:

For interesserede kan vi arrangere specielle gruppeophold efter eget ønske.

Pris: ca. 2500-2700,- EUR (4-8 deltagere)

Inkluderet er:

- Ophold på dobbeltværelse**, morgenmad, fulde middage med drikkevarer såsom vin - øl - kaffe o.s.v. Eneværelse koster 500 Euroer ekstra.
- Alle transporter som beskrevet. Accommodation in double (shared) room, breakfast, full dinner (menu, incl. wine, beer, coffee etc.) (Single room occupancy supplement: 500,-EUR**)
- Entreer til museer, vulkaner, arkæologiske steder og vulkanologisk guideassistance.
- Volcanologist guide

Ikke inkluderet er:

- Ekstra måltider (lette frokostpakker) og drikkevarer.
- Personlig udgifter.
- Rejse til Napoli og fra Catania.

---------------------------------
**Eneværelsestillag:

Eneværelsestillæg er 500 Euroer. Hvis, en rejsedeltager, som rejser alene, er villig til at dele værelse med en anden under hele rejsen af samme køn, kan dette beløb spares. Hvis f.eks. en enkeltrejsende i overskud - altså er enlig - da der ikke er noget at dele dobbelværelse med, kan vedkommende nøjes med et eneværelse for 250 Euroer.

 

Stromboli volcano in eruption. Lava flow on Etna.
Lava flow on Etna. Stromboli's Sciara del Fuoco with rockfalls seen from a boat. Stromboli in eruption.

Extra information:

Hoteller:
Under rejsen, bor man 3 nætter i napoli på hotel, 1 nat på færgen Napoli - Stromboli - 3 nætter på Stromboli på hotel, 2 nætter på Vulcano på hotel, 3 nætter på Etna og en i Naxos på hotel, som alle er af god og acceptabel standard. Alle hoteller er forholdsvis små, renlige og familiære. I Napoli er vores hotel beliggende i den gamle bydel og med en dejlig tagterrasse med udsigt over bugten til Vesuv, men har sin egen vulkan i sin sjæl.
På øerne Stromboli og Vulcano og i Naxos ligger hotellerne på de dejlige strande med udsigtsterrasser med udsigt over havet. På Etna er vores hotel beliggende ved foden af vulkanens øvre flanke med udsigt mod Catania og i nærheden af lavastrømmene fra år 2001.

Ankomst:
Rejseankomster er på egen regning til Napoli og fra Catania. Napoli er nem at nå med fly eller tog fra Rom eller andre byer og lufthavne. Rejsen kan kombineres med andre destinationer i Italien, f.eks. Rom, Firenze, Milano o.s.v. Når vores rejse slutter i Catania på Sicilien, er det muligt at få tilslutningsfly til lave priser til andre italienske indenrigsdestinationer. Vi vil være glade for at undersøge til- og fra rejsemuligheder for Dem, og vi vil assistere dem på bedste måde også rejseforbindelser til og fra Italien.

Ting man skal være opmærksom på:
Søgang på havet, streng og skarp sol, spadsereture på knoklede lavastrømme, beskyttelse imod solen, badetøj, varmt tøj på toppen af Etna, hvor kulden er stærk, selv midt på sommeren,  regntøj og hvis muligt en lommelygte, lædertøj og en lille rygsæk til de daglige fornødenheder er værd at have på sig.

Fysiske krav:
God men almindelig general kondition er et krav. Fra 1 til 6 timer kan vores vandreture tage. Ingen stejle klatreture er der planlagt, men fra 100 til 400 meter er den almindelige rytme til ca. 3 timer vandring, undtagen natudflugten til toppen af Stromboli, hvor vi kommer 900 meter op.
Vejrforhold og f.eks. Ændring af Etnas aktivitet kan ændre planerne, dog alligevel får alle gæster det maximale ud af rejsens planlagte program. Hvis De er i tvivl kontakt Deres læse, specielt hvis man lider af astma eller åndedrætsbesværligheder.


Information / Booking / Kontakt:

Hvis de er interesseret i programmet eller gerne vil booke rejsen, bedes De kontakte os på www.volcanodiscovery.com.